Torstai oli sitten ensimmäinen oikea ajopäivä Rostockista - Güstrowin. Välillä on Kööpenhaminasta Berliiniin johtava hyvin ylläpidetty pyöräreittty mutta nähdä missä kunnossa saksalaiset pyöräreitit ovat ja siksi ajelin omaa reittiä ja pienempiä pyöräreittejä. Matkaa tuli ainakin 60km ja ajettavuus oli suunnilleen samaan luokkaa kuin suomen suurilla teilllä. Tien reunus olisi saanut olla leveämpi, mutta autoilijat huomioivat kyllä mahdollisuuksiensa mukaan ja paikalliset asukkaat neuvoivat eteenpäin kun osasi kysyä.

Noin periaatteessa minulla ei tietenkään ollut mitään syytä kysyä sillä navigointijärjestelmä näytti paikan riittävällä tarkkuudella. Halusin kuitenkin harjoitella kieltä ja testata ihmisten suhtautumista. Se pitää kyllä todeta että pelkällä englannilla ei pienissä kylissä ohjeita saanut.

Pikkukylissä ja joskus kaupungeissakin pyöräilijöitä voi myös haittata katukivetykset. Minun pyöräni täysin jousittamaton runko tekee ajamisesta hieman epämukavaa ja tuntuu että suurin osa kaduista on laatoitettu. En ottanut kuvia kuin puolen matkan ajalta, mutta silti sain jo mukavan kokoelman kokemistani pinnoista.

1723536.jpg

1723539.jpg