Kirkko jäi väliin päivän maantieosuuden takia joten nyt on menolippu hiilihangon varteen alakertaan. :-)

Tämä ei siis ollut mikään solvaus Berliinille tai Roomalle. Ehkä minulla kuitenkin annetaan vielä mahdollisuus jos saan toteutettua pyhiinvaellukseni Wittenbergiin. Olin merkinnyt sen erääksi kohteeksi alkupuheeseen mutta ensimmäinen yritys päättyi vähän nolosti. Huomasin nähkääs Güstrowista lähtiessäni ja reittiä valitessani, että maassa on kaksi lähes saman nimistä kaupunkia. Wittenberge ja Lutherstadt Wittenberg. Wittenberge oli täällä Berlinin pohjoispuolella merkittävän matkan päässä ajamaltani reitiltä, mutta oikeasti tavoittelemani paikka on vielä kaukana pääkaupungin eteläpuolella. Koetan päivittää noita karttoja kunhan ehdin leikkimään google mapsin kanssa enemmän.

Palataan siihen siis myöhemmin ja nyt sunnuntain Röbel - Kremmen väliin. Lauantain tyylinen maisemareitti jatkui paikallisia järviä kiertäen. Navigointijärjestelmäni ei sisällä vesistöjen nimiä, joten järvikohtaisia kommentteja en voi antaa. Kartasta voitte kyllä päätellä millaista reitillä oli. Näillä teillä rupesi kovasti kiinnostamaan maan petoeläinkanta. Millaisia eläimiä täällä liikkuu? Viikonloppuna en nähnyt pitkiin aikoihin ketään muita ja silti metsästä kuului koko ajan outoa rapinaa.1731284.jpg

Aikaa kului lopun ongelmista johtuen yli 7 tuntia, josta noin 6 tuntia ajoa. Varsinkin loppumetreillä väsymys, nälkä ja jano teki polkemisesta jo vähemmän hauskaa.

Olen aina pitänyt taajama-alueilla ajamisesta. Ne ovat niin täynnä pieniä yksityiskohtia, väisteltävää ja varottavaa. Siellä voi olla kylän vanhin ukko liikkeellä sota-ajan pyörällään, hauskasti aseteltuja ja muokattuja patsaita, lapsia puussa. On mahdollista huomata kaikenlaista persoonallista, mikä ei jostain syystä toimisi kaupungissa.

Kremmenissä törmäsin yllättäen ongelmiin löytää yösijaa. Olen jo niin tottunut siihen, että jokaisessa pikkukylässäkin on jonkinlainen retkeilymaja, mutta tässä kaupungissa ei ollut yhtä laajaa valikoimaa. Paikassa oli yksi täysi gasthous ja sitten hieno ja kallis hotelli. Jouduin ajamaan tunnin ylimääräistä seuraavaan kylään, mutta olin aloittanut aikaisin joten ehdin hyvin.

Niin mukavaa kuin tämä on ollutkin niin aina tulee pitää mielessä, että ollaan liikenteessä ja ajamiseenkin täytyy keskittyä. Matkani aikana olen nähnyt jo lukuisia pieniä ristejä tienvarsilla ja vaikka en tiedä mitkä noista oli osoitettu pyöräilijöille, mitkä lemmikkeille ja mitkä rattijuopoille niin kaikille olen suonut hiljaisen hetken ohi ajaessani.

1731353.jpg

Itsellä ei ole ole ollut läheltä piti-tilanteita, mutta jotain pientä vammaa on lauantai-maanantai-päivien aikana tapahtunut. Oikean polveni yläpuolella on selittämätön kolmen mustelman jono. Mihinkään en kuitenkaan ole itseäni kolhinut joten kai ne on tullut ihan vain poljennasta.

Maanantai oli lyhyt etappi sillä eilinen päätepiste oli jo Berliinin esikaupunkien kyljessä. Kolme tunnin matka siirsi minut miellyttävään majoitukseen Lübarsin kaupunginosaan ja nyt on ainakin pari päivää aikaa kiertää kaupunkia. Tähän asti näkemäni ja muilta kuulemani perusteella tämä ei riitä edes pinnan raapaisuun, mutta katsotaan mitä saan aikaiseksi. Täällä on näitä internet-kahviloitakin hieman tiheämmin joten tänne kirjoittaminen onnistuu paremmin.

1731433.jpg