Yllätykset tekevat elämästä virkistävää ja iloisena yllätyksenä kuulin että vanha kaverini on lomailemassa Zürichissä. Tämä tarjosi mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia hänen kanssaan ja koska vaihtoehtona oli polkupyöräily, päätin tehdä pienen muutoksen matkaani ja siirtyä junalla nopeasti Sveitsiin. Matka oli pitkä, mutta rautatiet toimivat täällä päin hyvin eikä ongelmia ilmaantunut. Henkilötietoni eivät tosin kirjautuneet aivan oikein saksalaisten järjestelmiin. Jyväskylä => Jyaskali. Matkan aikana suoritin myös suunnitellut, joskin hyvin pikaiset visiitit Nürnbergin ja Münchenin kaupunkeihin, jälkimmäisestä ehdin jopa ottamaan kuvan todisteeksi.

1763832.jpg

Näin loppumatkalla myös ensimmäisen kerran pilvien peittämiä alppeja. Näitten takia tänne tultiin ja ilokseni noihin vuoristoetappeihin ei ole enää montaa päivää.

Ensimmäinen Zürichin ilta oli vauhdikas. Paljon oli tapahtunut sen jälkeen kun viimeksi ystävääni näin ja kokeneiden oppaiden johdolla vanhan kaupungin paikat tulivat nopeasti tutuksi. Kiitokset tällekin isäntäparille, odottakaa muutama vuosi niin kyllä minä sinne Dubliniinkin ehdin.
1763811.jpg

Olen periaatteessa ollut tyytyväinen tähän astisiin lämpötiloihin, sopiva kylmyys on tehnyt ajamisesta helppoa. Toisaalta matka on antanut yllättävän kuvan mannerilmastosta. Puhun aina silloin tällöin lämpimään keski-Eurooppaan muuttamisesta, mutta en minä tällaiseen lähde. Keskiviikko oli matkan ensimmäinen lämmin päivä. Sattoi olla osin tämän muutoksen syytä, mutta Zürich esittäytyi todella eläväisenä ja kauniina paikkana. Ihmisiä oli liikkeellä paljon ja valokuvauksesta nauttivat ihmiset arvostaisivat varmasti tämän laakson mahdollisuuksia. Joka rinteeltä avautuu upeita näkymiä vastakkaisille mäille ja tietenkin joenrannalle.

1763821.jpg