Jäi viimeksi kehumatta kuinka upeita vehkeitä nämä GPS:t on. Perinteisiin paperikarttaversioihin nähden nämä eivät vaadi aluksi oman paikan etsimistä, eivät kastu sateella ja zoomin ansiosta tämä on kuin kantaisi mukanaan kymmentä eritarkkuuksista karttaa. Tälläinen laitetta käytettäessä on hyvin hankala eksyä, paitsi jos jättää katsomatta siihen. Oli tosiaan tarkoitus ajaa Wareniin, mutta ajoin perinteisesti tienumeroiden mukaan enkä käynnistänyt navigointilaitetta joten päädyin ajamaan aikalailla eri reittiä ( Güstrow - Krakow am See - Plau am See - Stuer ja Röbel-Müritz). Reitti yhdistynee alkuperäiseen sunnuntaina.

Päätepisteet olivat kuitenkin melko lähellä toisiaan ja uskon että minulla kävi tuuri sillä sattunut reitti oli todella miellyttävä, lukuunottamatta heti aamulla tullutta sadekuuroa. Välillä oli pitkiä pätkiä metsää ja sitten järvenrantaa jonne oli kasaantunut paljon pikkukyliä ja elämää. Plau am Seestä alkaen reitti on nimetty ja suositeltu maisemareitti "Mecklenburgischer seen radweg" ja vastaan tulikin paljon muita pyöräilyjöiltä. Oli viikonloppu joten ihmiset olivat liikkeellä tarkoituksenaan rentoutuminen ja kuntoilu. Lähes kaikkien kanssa moikattiin kohdatessamme ja muutamalla pysäkillä ehdimme vaihtamaan kuulumisiakin. Harmittaa vaan kun tuo saksan sanasto on niin suppea. Lähtöpaikat, päämäärät pystyn kyllä vaihtamaan, mutta siitä olisi helppoa jatkaa kysymyksillä reitin kunnosta, vaihtoehdoista jne. Alla olevaan kuvaan tiivistyy muuten aika hyvin niin tiheään rakennetut kylät, metsät kuin vesistökin.

1731283.jpg

Majapaikaksi valitsin hotellin sijasta halvemman majatalon. Minä en oikeastaan tiedä sopivia suomenkielisiä termejä näillä saksan gasthaus, -hof, -stätte jne sanoille. Yösija, aamiainen ja yhteiset pesutilat siihen kuului, ei kuitenkaan internettiä. Isona plussana se että sain olla hieman enemmän tekemisissä muiden matkaajien kanssa. Paikan oleskelutilat ja järjestelyt suosivat sitä. Rahoilleni olen omasta mielestäni silti saanut parhaiten vastinetta Güstrowissa.