Lukiossa ollessani päätin, että lähden ajamaan polkupyörälläni Eurooppan halki. Mielellään niille samoille reiteille joilla tuolloiset huippupyöräilijät kuten Armstrong, Ullrich ja Beloki kisailivat. Melkein vuosikymmen on nyt vierähtänyt ihan huomaamatta ja koskaan en ole päässyt projektissa päiväunelmia pidemmälle. Kesät on tehty töitä ja tunnollisena ihmisenä rahat on aina budjetoitu talven opiskeluja varten. Muitakin tekosyitä löytyi ja löytyisi tällekin keväälle. Erehdyin kuitenkin menemään paikalliseen pyöräliikkeeseen ja viekas kauppias onnistui puhumaan minulle uuden pyörän. Säälimätön pirulainen, en ehtinyt käydä ihailemassa fillaria kuin kolmesti. :-)

Joka tapauksessa rahaa paloi sen verran mukavasti, että nyt on myöhäistä perääntyä. Pikkujutut kuten reitti, asuminen ja muukin on tarkemmin suunnittelematta, mutta asiat järjestyy aina tavalla tai toisella. Pitää ihan erikseen kiittää pomoa. Ensimmäisen vuoden työntekijänä minulta varmasti odotettiin enemmän työpäiviä tänä kesänä, mutta ilmeisesti projektit etenevät ilmankin. Viikon sijasta on nyt reilu kuukausi ajoaikaa.


Ranskan haaveet jäivät pois jo aiemmin, sillä uskon Saksa-reitin olevan helpompi kielen takia. Saksaa olen sentään lukenut muutaman vuoden ja valitusta ajotavasta johtuen minun täytyy selvitä paikallisten kanssa. Mikäli pyörä hajoaa tai toivottu etappi jää saavuttamatta, joudun etsimään huoltoa ja majapaikkaa kiirellä.

Blogin nimi tulee viime kesänä haaveilemastani reitistä. Ajatuksena on nähdä ainakin Wittenberg, Berliini, Leipzig ja Nuremberg. Sen jälkeinen reitti on vielä vähän avoinna. Ajaako Stuttgartiin ja Sveitsiin vai Münchenin kautta Itävaltaan? Lisää suosituksia vierailtavista kohteista saa antaa, varsinkin tuosta eteenpäin. Kuten tiedätte matkaan tulee pieni töyssy nimeltä Alpit. En tunne aluetta niin että osaisin edes arvata mitkä ovat miellyttäviä reittejä. Eiköhän paikalliset turisti-infot kuitenkin osaa auttaa tässä asiassa,

Lähtö piti olla kuun alussa mutta jalkapallovammojen takia lähtö siirtyi viikolla. Muutaman menetetty päivä ei kuitenkaan harmita ja lomastressi ei muutenkaan mieltäni paina. "Suunnitelmassa" on vielä aukkoja, mutta lomassa arvostan tiettyä vapautta. Nimetty määränpää ei todellakaan ole tämän reissun tarkoitus.

Lopuksi vielä kuva kaiken tämän laukaisseesta kulkupelistäni. Nimeksi pyörälle tuli Laku ja ainakin tähän mennessä se on ollut loistava seuraaja Kalpeanaamalle ja Veli Hopialle. Kuvia minulla ei näistä kahdesta ole täällä tien päällä mutta ehkä onnistun järjestämään ne myöhemmin. Varusteisiin palaan kyllä takuulla matkan aikana.

1588338.jpg